PACER sponsort film

Bijzondere bijdrage voor "Laatste uur in de zon"

Regisseur Suzanne Jansen benaderde PACER voor een bijdrage aan de productie "Laatste uur in de zon". Na een leuk gesprek bleek de beoogde film goed aan te sluiten op de principes die PACER uitdraagt: het gericht investeren in mensen om ze te ontwikkelen.

Suzanne Jansen vertelde dat er in de luchtvaartsector veel te veel studenten opgeleid worden zonder perspectief op een baan en waardoor ze met een opleidingsschuld blijven zitten was de reden voor PACER om één van de hoofdsponsoren van de film te worden.

En dat bleek meer dan de moeite waard... want het is een prachtige film geworden!
 
 
Reactie van oud student
"Als ik het allemaal geweten had ik het nooit gedaan"
Piloot worden is voor velen een droomjob, maar de realiteit is niet zo rooskleurig. Jonge piloten moeten niet alleen een dure opleiding volgen, maar tegenwoordig ook de luchtvaartmaatschappij betalen om te mogen vliegen.

"Laatste uur in de zon"

Odoo CMS - een grote afbeelding
Regisseur Suzanne Jansen portretteert in Het laatste uur in de zon haar broer Emile – een getalenteerd vlieger – die zes jaar lang zocht naar een plek in de cockpit.

Veel afgestudeerde piloten kunnen sinds de economische crisis geen baan in de luchtvaart krijgen. De hoge studieschuld en oplopende kosten dwingen velen om hun droombaan op te geven. Zo ook Emile.