Projectupdate Procescoördinatie voor Wintrack II

Tracé ZW380

In juli 2017 is de procescoördinator van PACER gestart bij SPIE Energies in Breda. De focus van SPIE Nederland ligt op het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en installaties (waaronder ook energie installaties). Het project waar PACER bij betrokken is, focust op het ontwerp- en realisatie van een Geleidermontage t.b.v. 380kV Zuid-West tussen WintrackII hoogspanningsmasten.

SPIE is door TenneT gecontracteerd voor de montage van de geleiders; het 'ophangen' van de elektriciteitslijnen. Bij Het Klokhuis leggen ze uit hoe dit in zijn werk gaat: https://www.hetklokhuis.nl/tv-uitzending/3249/Hoogspanningsmasten.  

De procescoördinator van PACER houdt zich voornamelijk bezig met Risicomanagement, Scopewijzigingen (Afwijkingen/Wijzingen), Interne kwaliteitsborging en het borgen van informatiestromen in SharePoint en Relatics.

Werken met UAV-gc: leuk en uitdagend

Op dit moment is SPIE onder andere betrokken bij vier UAV-gc contracten (twee geleidermontages en twee verdeelstations), waarvan tracé ZW380 er één van is. Deze vier UAV-gc contracten zijn allemaal ongeveer rond dezelfde tijd gegund. Voor SPIE is het relatief nieuw om te werken volgens deze contractvorm. "Dit maakt deze klus uitdagend en ontzettend leuk", aldus de procescoördinator van PACER. Veel processen zijn nieuw. Deze processen kan de adviseur van PACER samen met het projectteam opzetten en constant blijven verbeteren. Wanneer een proces goed werkt, wordt het ook toegepast op nieuwe projecten. Op dit moment is het project in de Ontwerpfase en laat de Realisatie nog even op zich wachten.

Hoogspanningsmasten